Om oss

Conny

Det var en vild och stark liten kille som såg dagens ljus i mars 1963. Conny växte upp med sina två systrar, Mamma och Pappa i Kallhäll nordväst om Stockholm. Pappa Göran byggde i slutet på -60 talet om en livbåt i trä, till en båt med ruff och familjen hade därmed påbörjat sitt ”sjöliv”. Det skulle komma att bli fler båtar hos familjen Hammarlund och den sista båten var en kutter som hela familjen tillbringade semestrar och helger med. Connys intresse för båtar fortsatte dock efter att övriga familjens intresse för sjöliv svalnat. Han utbildade sig som mycket ung till marinmekaniker och köpte flera snabbgående båtar vilka framfördes i hög hastighet runt Stäket i Mälaren. Det blev både en Smiler 500 och en Piraya. Tiden gick och sjölivet fick stå tillbaka för familj, företag och husbygge. Det pratades dock båt och sjöliv och så en dag fick Conny syn på en annons och bestämde sig för att överraska mig. Båten en Wellcraft S:t Tropetz gjorde sitt intåg i familjen och nu väntade många underbara semestrar och helger i Stockholms havsband.

DSC02513 2013 fick Conny en seglingsresa i Scottland som 50-års present för att se om det gick att väcka ett intresse för segling. Vi fick känna på rejält med vind och sjö och Conny blev fast. Efter många långa diskussioner bestämdes det i augusti 2013 att vi skulle lägga 3 år på att förbereda oss och sedan ta tre år för att långsegla och se världen. Nu har vi förberett oss på alla tänkbara sätt, så våren 2016 planerar vi att kasta loss. Du är välkommen att följa med oss på bloggen…

Carina

Jag föddes 1961 i Stockholm och växte upp de första åren hos mina morföräldrar.
Min Morfar älskade havet och jag kom tidigt i livet i kontakt med segling efter att han köpt sin första båt – en Vega. Snart hade även mamma, pappa och hela storfamiljen börjat segla med olika båtmodeller, Magnifik Midget, Hurly 22:a som senare byttes ut till en Forgus 31 och en Ballad. Som barn hade jag en fantastiskt uppväxt ombord. Jag fick ta ansvar, lär mig segla själv och navigera. Jag fick höra många spännande historier när Farbror Björn – familjens egen kapten Haddock – kom hem efter sina otaliga resor på världshaven. Här någonstans föddes nog det första fröet till den mer äventyrliga sidan av mig samt en djup respekt och kärlek till havet.

IMG_1112[1]
Morfar, Mormor & jag någon gång sent -60 tal

När jag själv blev vuxen kom jag ifrån båtlivet då familj, företag och egen karriär tog fart. Drömmen slumrade men 2010 köpte Conny en 35 fots motorbåt som överraskning till mig för att testa om vi skulle trivas på sjön. De slumrande känslorna väcktes snabbt till liv. Motorbåt i all ära men jag saknade att segla – tystnaden och känslan av naturens starka kraft.
2013 åkte vi till Scottland och provseglade för att se om det skulle passa oss båda.
Nu är vi på väg mot det stora äventyret…

 

En kommentar till Om oss

  1. Berndt Forsgren skriver:

    Måste få Pong om nya inlägg 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.