På väg…

Dag 2 (2015-07-30)

I går fick vi problem med radarn som inte ville starta. Jag skickade sms till Michel som tappert försökte hjälpa oss över telefon. Förbindelsen bröts och vi bestämde oss för att gå till Alicante för att få hjälp av Furono. Jag ringde hamnkontoret och bokade en plats. Vi fick en härlig tur ner till Alicante och Ultimo surfade i farter ända upp mot 14 knop på väg in till hamnen. Vi hade fullmåne som lyste upp vägen in och det kändes magiskt att sitta på däck i månskenet och spana efter de små fiskebåtarna som brukar dyka upp på natten. 22.30 gled vi in i hamnen och blev anvisad plats.

 

På väg till Alicante

På väg till Alicante

På morgonen i dag så gick Conny och pappa till servicebutiken och hörde om vi kunde få hjälp med Radarn. Dem hade ganska fullt men lovad att skicka någon vi 3-tiden. Pappa och jag bestämde att vi skulle gå upp i stan och stödbunkra lite. Det är näst in till olidligt hett, 35 gr, varje dag och för alla som haft en regnig semester i Sverige kan det låta som paradiset men värmen tar otroligt på krafterna. Vi hittar en Markadona efter 1 timmes promenad i hettan och tar sen en taxi tillbaka till hamnen. Nu hade serviceteknikerna varit på plats och fixat radarn. Det var en konfiguration som hade ändrats när vi ställde om språket från Franska till Svenska. Vi bestämmer att vi ligger kvar i natt och siktar på att segla iväg vid 07.0 och sedan gå till Malaga i ett svep, dvs den första nattseglingen. Spännande….

DSC_0125

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.