Tiden i La Coruna

Nu har vi legat här i La Coruna sedan i söndags morse. När vi anlände slogs vi av hur lite båtar det låg i hamnen, bara ett par stycken per brygga. När vi var här i augusti förra året var det i stort sätt fullt. Kändes lite ödsligt. Det visade sig dock vara en perfekt tid eftersom vår ankomst sammanföll med Medeltidsveckan i La Coruna. Vilken härlig fest, varenda gata i den gamla stadskärnan var omgjord till medeltidsmarknad och här var det fullt av sköna jungfrur, burdusa handelsmän och säckpipeblåsande spelmän. Den moderna touchen uppskattades av besättningen när vi hittade en Mojito vagn!2016-07-24 14.32.39

2016-07-24 15.06.55
Var och varannan gata hade dessutom stora grilltält, så hungrig skulle man inte behöva vara.

På väg mot fyren

På väg mot fyren

En av de sista dagarna tillsammans gick vi till Europas äldsta fyr drygt 1900 år gammal – Torres de Hector  som i snart 2000 år hjälpt sjöfarare in till tryggheten i Coruna. Vi anlände själva nordost ifrån natten mot söndagen och Hector visade oss vägen många sjömil ut från den klippiga kusten.

Torres Hector - Europas äldsta fyrplats fortfarande i drift. 1900 år.

Torres Hector – Europas äldsta fyrplats fortfarande i drift. 1900 år.

Så kom stunden när det var dags för Micke och Tina att mönstra av för den här gången.

Sista middagen före Micke & Tinas hemfärd

Sista middagen före Micke & Tinas hemfärd

Tack goa vänner för två härliga veckor tillsammans och GRATTIS Tina till att du övervann dig själv och seglade över Biscaya!

Tina på väg över Biscaya

Tina på väg över Biscaya

När vi blivit själva beslutade vi att ligga kvar ytterligare några dagar för att låta den grova kuling som blåser få bedarra innan vi ger oss iväg. Vi har heller ingen brådska utan kan unna oss lyxen att ta det lugnt eftersom vi ligger långt fram.  Nu har dessutom marinan fyllts på och i stort sätt är bryggorna fullbelagda. Nu kan vi se flera ARC-flaggor som vajar i vinden så det är fler som är på väg mot det stora äventyret.

Idag fredag ska vi bunkra och laga mat som vi kan stoppa i frysen och i morgon kommer våra vänner ”Pilgrimerna” Peter och Jackline Magnsjö och sover över en natt innan dem reser tillbaka till Stockholm på Söndag. Är så nyfiken på att höra mer om deras pilgrimsvandring till Santiago de Compostela – en bragd i sig 11,5 mil på 5 dagar.

Peter & Jackline på pilgrimsvandring

Peter & Jackline på pilgrimsvandring

Välkomna ombord i morgon!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.