Tid för service

Hej allihopa, nu har vi varit i La Rochelle sedan i lördags den 9 juli. Orsaken att vi har kommit hit är att vi ska serva Ultimo hos Amel. Båten ska få en rejäl polering, bottenmålning, byte anoder, byte av B&G log som slutade fungera på resan till Sverige service av winchar samt en del andra justeringar som fanns med i besiktningsutlåtandet när vi köpte båten.

Ultimo blir väl omhändertagen

Ultimo blir väl omhändertagen

Vi håller också på att titta på ett Parasail dvs en spinnaker med en vinge som gör seglet lite enklare att hantera.

Parasail

Parasail

Parasail gör också att båten rullar mindre i sjön än om man bara kör wing on wing (mkt konstiga termer det där för er som inte seglar). Även Jimmy Cornell har köpt och testat Parasail och lovordar seglets funktionalitet.

Att vara i La Rochelle är fantastiskt. Det finns ingenting som inte går att lösa när det gäller båtar, det finns specialister för allt på plats. Dessutom har vi haft härliga dagar med bl a ett fabriksbesök på Amel, vilket imponerade på oss. AmelMånga chefer skulle behöva göra ett studiebesök – här hälsade Boris, marknadschefen på varje enskild medarbetare vi passerade genom att ta i hand oavsett rang. Arbetsstämningen var otroligt lugn men effektiv och vem man än pratar med är dem så stolta över sitt företag. Amel har också ett fantastiskt sätt att bemöta alla sina kunder vare sig man som vi, köpt en begagnad båt eller om man köper en ny. Som kund behandlas du som familj och alla kommer fram och hälsar och pratar.

Sen har vi förstås cyklat runt och tittat på stan och dess omgivningar.

Vackra cykelvägar runt La Rochelle

Vackra cykelvägar runt La Rochelle

Det här är en stad som rymmer mycket charm, trevliga människor och mycket god mat. Vår vistelse förgylldes verkligen när goda vännerna Sandro och Mia dök upp med sin husbil och tog in på campingen nära vår marina. I går kväll gick vi fyra ut och åt en kanonmiddag tillsammans på Italienska Le Comptoir.

Sandro var mycket gladare än han ser ut :)

Sandro var mycket gladare än han ser ut 🙂

Kvällen avslutades i Mia och Sandros husbil med Champagne och goda ostar. IMG_2310

Tusen tack för en toppenkväll!

Nu väntar firandet av 14 juli – Frankrikes nationaldag. Hela La Rochelle är smyckat till fest och det har byggts upp en stor scen mitt i den gamla hamnen och här kommer det att vara konserter i 4 dagar! Ska bli jättekul.Francos 2Francofollies

Vill passa på att säga att vi är otroligt positiva till Frankrike, som vi tycker bara blivit bättre och bättre med åren. Jag hackar mig fram på min gamla skolfranska, modell sämre, men vi blir otroligt väl bemötta. Ofta tar fransmännen initiativet t ex i hamnar att hjälpa oss på alla tänkbara sätt men också informera och visa oss hur vi kan göra för att det ska fungera bra för oss. Vi är faktiskt ganska överväldigade av deras vänlighet.

Häromdagen dök t ex Olivier upp, han som besiktigade Ultimo under 3 dagar i Valencia förra året.

Olivier under besiktningen förra året

Olivier under besiktningen förra året

Han hade hört att vi var i La Rochelle på omvägar och letade rätt på oss där vi nu står uppställda i hamnen. Ett kärt återseende.

På söndag kommer Micke och Tina för att segla med oss under någon vecka eller två och det ska bli så mysigt att se dem igen. Har vi tur så är Ultimo seglingsklar i början på nästa vecka och då vädret ser lovande ut så vi hoppas på underbara dagar längs Fransk/Spanska kusten.

Vive la France

images

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tid för service

 1. Åh vad härligt ni har det och så kul med besök! Själva varvar vi längtan till båten med att träffa familj och vänner. Idag var vi till USAs ambassad och visat på 10 år ska komma i posten om någon backa sa de, håller tummarna! Vi ser så framemot att segla vidare och komma ifatt er och umgås – ha det så gott! Varm kram

 2. Maria skriver:

  Hej på er!
  Vad roligt att dyka på er här och väldigt spännande att läsa om ert äventyr!!! Vilken grej!!! Jag som letade efter er då vi precis skaffat husbil, äventyr för oss (!) och fick för mig att ni hade uppställningsplatser i Katrinedal.
  Har ni kvar det? Eller är allt sålt nu när ni är ute på såna här äventyr?!
  Ska bli kul att följa er här. Vad är målet för denna resa och hur länge ska nu va ute?!
  Kram på er
  Maria Callemo Lundström
  (Fd Trivselhus)

  • Carina & Conny skriver:

   Hej Maria,
   Kul att höra av dig! Vi sålde marken i Katrinedal så vi kan tyvärr inte erbjuda dig en plats och den nya ägaren kommer inte tillhandahålla någon uppställning utan vill ha all mark själv.
   Vi ska vara ute också segla i några år med sikte att kanske komma runt jorden om vi trivs och får vara friska.

   Ha det gott,
   Kram
   Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.