April, april…

Vintern är äntligen väck och isen har släppt sedan ca 2 veckor så när vi vaknade i helgen så var det plötsligt två till seglare i Tibbleviken – ett tydligt vårtecken.

Vintern har förflutit snabbt då vi haft många aktiviteter på schemat. En ovanligt trevlig sådan var kvällen på Högberga Vinfabrik med några av segelkompisarna från OSK. Nu kan Ultimo stoltsera med sitt eget vin till finare tillfällen:)2016-04-04 19.32.08

Vi har nu 33 dagar kvar innan det är dags att kasta loss och  febril aktivitet råder. Förra veckan var vi på intervju på Amerikanska ambassaden för att få våra visum, vilket var en imponerande process. imagesJa alltså att kommain på ambassaden! Väl  framme hos rätt tjänsteman gick det som en dans och vi fick våra visum beviljade, och inom 4 dagar dök dem upp i brevlådan.

Nästa utmaning kom som en komplett överraskning. Vi har låtit förnya våra körkort eftersom våra utökade behörigheter kommer att förfalla under vår frånvaro. Så en dag dök det upp ett rek. avseende körkort från en ICA affär i Landskrona! Efter en del kontakt både med PostNord och Transportstyrelsen visade det sig att vi var tvungna att åka till Örebro för att hämta ut körkorten direkt hos Transportstyrelsen. Jag tänkte att det är lika bra att träna tålamodet avseende byråkratiskt krångel, eftersom vi säkert kommer att uppleva många sådana tillfällen under vår resa. Alltså packade vi in oss i bilen och for till Örebro. Väl där undrade tjänstemannen varför vi åkt ända dit eftersom dem kan skicka det till en adress vi begär!!!  Vi biter ihop och försöker se dagen som en trevlig utflykt. Så igår åkte vi in till Motormännen för att ansöka om Internationellt körkort. Då visar det sig att Connys körkort inte alls är förlängt utan har samma förfallodatum som det gamla körkortet! Han kan inte förnya sina behörigheter i förtid upplyser tjänstemannen på Transportstyrelsens kundcenter, utan måste avsäga sig sin utökade behörighet för att hans körkort skall gälla under vår resa.

angry manConnys ansiktsfärg börjar anta en oroande rödlila färg efter tredje samtalet med Transportstyrelsen. Men det är bara att acceptera fakta och avsäga sig behörigheten tillfälligt.

Vi har också besökt Viking i Älta som packar om vår räddningsflotte.

Genomgång av livflotten

Genomgång av livflotten

Kändes bra att se flotten, hur den fungerar och vad som finns i den. Vi fick till och med provsmaka de energibars som utgör ”maten”, vilket inte var alltför illa (väldigt söta dock).Oskar guidade oss igenom alla funktioner och jag kröp in och provsatt den. Vi är jätteglada att vi har en flotte för 6 personer eftersom den var betydligt större än den för 4 personer. Vi passade på att komplettera den med värme/chockfiltar och extra mediciner. Hoppas att vi aldrig behöver använda den men om olyckan är framme så känns det tryggare efter vårt besök hos Oskar i dag.

Överlevnadskost

Överlevnadskost

Den 31 mars slutade jag arbeta efter 35år, en märklig men både skrämmande och skön känsla. Jag har länge känt att det är så oändligt mycket som behöver fixas, att tiden inte räcker till. Genom att sluta 1,5 månad före avsegling ser det lite ljusare ut. En morgon har vi unnat oss att sova ut, annars är vi uppe med tuppen varje dag.
2016-04-19 16.12.40

 

 

 

 

 

Så vad har vi kvar då? Jo i nästa vecka ska vi segla till Dalarö för en uppdatering av elektronik och sjökort, vi förhandlar om global sjukförsäkring, vi håller på att sälja av bilarna och jag har precis skapat mallar och dokument som är bra att ha. t ex crew list, crew information (för gäster ombord) register över sjöapoteket, inplastade checklistor för nödsituationer och lite andra bra ha dokument.

Fortsättning följer…

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till April, april…

 1. Grattis till US-visat, bra jobbat har förstått att det var en stor procedur. Vi ska börja titta på försäkring så vi tar gärna tips från er. Kram från Kungshamn

  • Hej
   Jag håller på att utvärdera en rad försäkringsbolag.
   Bupa har jag kollat på men det blev ruskigt dyrt – 76 000 kr/år
   Allianz vill ha 58 000 kr/år för oss två.

   Nu håller jag på med Topsails yachtmans Gold-försäkring som verkar landa på runt 15 000 kr, det är ju stor skillnad eller Europeiska.
   Återkommer och berättar vad vi till slut fastnade för.

   Segla lugnt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.