Våren är på väg…

Det kan man höra, för det rister och tjuter i riggen. Vaknade i morse av 12-15 s/m och strålande sol. Isen kämpar för att hålla sig kvar men det blir allt mer öppet vatten runt Ultimo. Det andra jag noterar när jag vaknar är att det doftar gott ombord – i går skurade och fejade vi hela påskafton så nu skiner hela Ultimo. Att göra listan minskar stadigt (tack & lov). 83 punkter är nu nere i 15 och vi tror att vi faktiskt kommer att vara klara, till och med lite innan vi beräknade. Avseglingsdag blir nu söndagen den 22 maj kl 11.15

Så vad har hänt sedan sist? Conny har till slut opererat sitt diskbråck och har ingen huvudvärk längre!!! Det är otroligt vad läkare kan göra och vi är så otroligt tacksamma att allt gick väl. Det sista i huset, typ tre kartonger och tv, ska flyttas till källaren sen kan huset flyttstädas innan de nya ägarna flyttar in på fredag. Känns lite konstigt att gå runt i det tomma huset, många tankar kommer tillbaka, hur det var när vi ritade och byggde det och all både sorg och glädje som vi upplevt här. Aldrig hade vi väl trott att vi en dag skulle sälja huset, men var tid har sitt, och nu är det andra drömmar som pockar på att bli uppfyllda.

Vi har fått cyklarna vi beställde på nätet från Tyskland och en kärra som man enkelt kan fälla ihop och stuva undan. Vi har fixat stämpel som vi fått tips om av kompisar på OSK.

IMG_1986

Vi har förnyat våra körkort, vaccinerat oss (totalt 9 olika vaccineringar), fått hjälp med att skaffa ett stort sjöapotek (tack snälla Pär & Nina) och slutligen ansökt om USA Visum. Att ansöka om visum visade sig vara lättare sagt än gjort i dessa tider, men skam den som ger sig, så i nästa vecka ska vi på intervju på ambassaden. Förhoppningsvis kommer vi sedan att ha ett visum klart till den dag vi vill segla in i USA. Jag har också hunnit läsa en kul snabbkurs i Spanska för sjöfarare – så ”muchas gracias” Ingegerd Linden för ditt tålamod och alla goda råd!

Till er övriga en riktigt Glad Påsk!

 

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till Våren är på väg…

 1. perbramfalk2016 skriver:

  Hej Carina

  Undrar om du har tid för en fika i sittbrunnen sen eftermiddag den 27 april?

  Med vänlig hälsning,

  Per Bramfalk

  072-571 18 99 per.bramfalk@brimacon.se Brimacon AB Hospitalsgränd 2a 582 27 Linköping http://www.brimacon.se

  • Hej Per
   Måndag den 9 maj är vi på plats i Jungfrusund. Du kan väl slå mig en signal dagen innan på 0721-50 00 63 så kan vi stämma av vilken tid det passar. Vi har köpt ett radhus på Ekerö till vår dotter så vi kommer att vara där och fixa lite till och från men om jag vet att du är på gång är jag självklart i båten! Ska bli kul att ses,

   Med vänlig hälsning,/Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.