Nu bor vi äntligen ombord

Ahh det pirrade i magen när vi flyttade in i båten en söndagen i början på februari. Det är mysigt, nästan samma känsla som när man lekte i koja som barn. Allt finns nära, det är varmt och skönt ombord och det fungerar bättre än väntat. Det är så vackert med milsvidd av is så långt man kan se och om kvällarna ”sjunger” det i isen. En mäktig upplevelse där vi ligger väl skyddade i öppet vatten tack vare strömbildaren.

Varje ledig tid är vi i huset som vi tömmer själva för att spara pengar och slippa flyttfirma Det känns som ett oändligt arbete. Möblerna var det enkla, medan allt smått som finns i skåp och lådor aldrig verkar ta slut. Killarna på återvinningscentralen börjar kännas som familj, dem träffar vi ju flera gånger varje helg.

Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått.  Speciellt tack till Angelica och hennes sambo Robin och hans dotter Cassandra som utan att vi frågat, hjälpt oss att flytta alla möbler och kartonger till vinden i Grillby under två helger. Vi hoppas få tacka er för hjälpen med några semesterveckor ombord i Karibien.

Fortfarande återstår en hel del arbete med att tömma olika förråd, sälja grävmaskin och lastbil.  Conny har äntligen fått operationstid för att fixa sitt diskbråck, så det sätter ytterligare press på att bli klara så fort som möjligt.

Till sist tog jag också steget att säga upp mig från jobbet. En känsla av skräckblandad förtjusning, lite som att kasta sig ut och hoppas att fallskärmen vecklar ut sig… Jag stortrivs på jobbet och hade verkligen tänkt jobba fram till vi skulle åka, men så insåg jag efter att ha pratat med andra avseglarkompisar, att det inte är en optimal väg att gå. Allt arbete/pluggande kvällar, helger och varje vaken stund under flera år börjar nu ta ut sin rätt. Därför har vi valt att prioritera seglingsprojektet i lugn och ro sista månaderna innan avfärd.
Ultimo

På återhörande….

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu bor vi äntligen ombord

  1. Reine skriver:

    NU är det på RIKTIGT alltså… ! Skall bli spännande att ”se” er, när ni aktiverar AIS;n.

  2. Hej Reine,
    Det blir först i början på maj, vi ska gå till Dalarö för att installera lite mer teknik och då programmerar dem om AIS och VHF

    Hälsa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.