Vinterpyssel

I många hem slås det nog in julklappar så här veckan före jul, men hos oss är fokus ett helt annat i år. Eftersom huset är sålt och vi inte ska fira jul hemma så saknar vi för första gången gran och inte ens minsta tomte i sikte… Däremot så doftar det gott av julskinka.

Vi har däremot pysslat mycket med Ultimo. Livflotten är inlämnad för ompackning, ny epirb är inköpt och programmerad. Björn på BN Marinelektronik har varit och besökt Ultimo. BN Elektronik                              Det var Björn som hjälpte oss, när vi upptäckte att vi saknade sjökort i La Coruna i somras, och nu har han uppdraget att uppdatera Navstation med bl. a svensk dator och sjökort med räckvidd till S:t Lucia, samt omprogrammera VHF med nya MMSI numret.

Vi har köpt två nya datorer, en sjö-pc (som drar minimalt med ström och som endast är för navigering) där MaxSea uppdaterats och så vår första apple-dator som ska bli vår ”kontorsdator” där vi tar emot mail, redigerar film och jobbar med bloggen. Ska bli spännande att lära sig hantera apple 🙂

ställning                                                                                      Vi har byggt ställning över sittbrunnen och i veckan kommer Svinninge marina och krympplastar in Ultimo för vintern. Även om det är blidväder nu så kommer nog snön vad det lider.

För en tid sedan läste jag om ett par som hade gjort kontaktkort, dvs visitkort till båten. Det tyckte jag lät både praktiskt och trevligt – så sagt och gjort – en kväll i förra veckan satte jag mig ner och började rita på dem och så här blev första utgåvan – inte så pjåkigt…

previewFWL212S9

 

 

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.