Vinterförberedelser

Ultimo Så är det bara att inse – det är dags att förbereda oss för vinteride. Vi har vetat att vi måste se över segelgarderoben under vintern, så Conny kontaktade Peter på North Sails, som kom ut en dag för att se vad som behöver fixas inför äventyret.

Det visade sig vara en hel del. Genuan behöver fräschas upp och storen måste sys om helt. Så gott som alla trådar har brustit i storen och Peter kliade sig i huvudet. Mycket ovanligt, kanske är det ett fabrikationsfel hos trådtillverkaren… Hur som helst så togs alla segel ner, viktes omsorgsfullt ihop och stuvades in i Peters bil. Mesan-storen var så gott som ny, vilket också stämde överens med det gamla ägarna beskrivit. Dem hade i stort sätt aldrig nyttjat mesanen, vilket förvånade oss, då det är först med mesan som man uppnår den bästa balansen i båten, förutsatt att rätt vindriktning råder.

I helgen var det så dags att ta ner och tvätta allt tågvirke. Vilket tog en hel dag men det var en ljuvlig känsla att lägga det mjuka, såpdoftande tamparna på tork i garaget.  Conny tamptamparNästa steg är att lämna all livräddningsutrustning på service. och för omprogrammering.

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.