Nu är Ultimo äntligen Svensk

I dag 10 november var det dagen som skeppsmätningen äntligen skulle ske. Vi har haft åtskilliga kontakter med Transportstyrelsen och skeppsregistret. Senast i förra veckan fick vi ett brev om att man inte kunde godta vår ansökan eftersom Ultimo´s intyg från Franska skeppsregistret inte gällde och dessutom ville dem att all dokumentation skulle översättas av auktoriserad översättare. phuu

Jag satte mig ned med vårt intyg från Franska skeppsregistret och kopplade upp mig mot google translate. Efter en stund kunde jag konstatera att vi visst hade rätt intyg och jag ringde upp till skeppsregistret i Norrköping. Jag fick prata med en trevlig kvinna som precis som jag kunde konstatera att vi visst hade korrekta underlag och som genom ett trollslag så var vår ansökan godkänd. En vecka senare, i dag alltså, var det dags för själva skeppsmätningen. Både Conny och jag var tvungna att delta eftersom vi båda äger Ultimo gemensamt.

Besiktningsmannen upplyste oss om att vi inte alls kunde vara säkra på att Ultimo var rätt båt utan nu började ett sökande efter skrovnumret som skulle vara instansat någonstans i skrovet. Jag ringde direkt till Boris Comapagnon på Amel, han löste problemet direkt och vi hittade skrovnumret exakt där han sagt, under listen i aktern på styrbords sida. Nu blev besiktningsmannen lugnare och vi fick våra handlingar stämplade. Nu väntar vi bara på fakturan på ca 20 000 kr innan registreringen vinner laga kraft. Har lite svårt att första varför det är så infernaliskt dyrt!

bild

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu är Ultimo äntligen Svensk

  1. Reine skriver:

    Läser ”Utimo” på förrättningskvittot 😉 Men det spelar väl knappast någon roll. Eller heter skeppet så ? Har ju förmånen att få höra allt live om några veckor !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.