Ingen rast ingen ro…

I natt vaknade vi av att det blåste och Ultimo riste i sina förtöjningar. Jag gick upp och kollade men det lät värre än det var så jag kröp ner i kojen och somnade om. Nu på morgonen smattrar regnet mot rufftaket och man har verkligen ingen lust att bege sig ut i ovädret.  Men vi har massor av stå i idag, i morgon är det visning på huset. I går jobbade vi till 22.00 innan vi äntligen kunde åka till Ultimo och äta middag och sova.

I dag har vi plattsättare som kommer och lägger klinkers i garaget, och vi ska lasta bort allt spillvirke som blivit över efter att garaget nu är nästa helt klart. Det blev verkligen superfint. Ett stort tack till våra föräldrar och till Ken Wright, vår granne, som hjälpt oss att bli klara i tid.

Ken vår bussige granneConnys pappa, GöranCarinas Pappa, Åke

 

 

 

 

 

 

Söndag morgon vaknade vi redan vid femtiden av att det regnade kraftigt och blåste så det ven i riggen. Vi försökte somna om men då vi sett på passage weather och predict wind att det skulle blåsa 15 m/s rätt i sidan från kl 09.00, steg vi upp. Vi åt en god frukost, klädde oss i sjöställen och sen satte jag mig i jollen och började ro tampar till bojarna så att vi skulle få ett bra mothåll, om stormen Freja skulle få för sig att komma vår väg. Det tog 1,5 timme i spöregn och snålblåst att få alla linor på plats men nu vilar Ultimo tryggt surrad, som om vi väntar på en höststorm vid arktis.

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.