Skepp ohoj, nu är ARC bokad

ARCSå är det gjort!

Anmälan och betalningen för deltagande i ARC 2016 är inskickad. Känslan är svindlande. Att gå ifrån idé till att faktiskt anmäla oss och betala anslutningsavgiften på £1650 känns som ett stort steg. Vi känner att allvaret kommer allt närmare. Nu är det – no bullshit time – Vi ska segla över Atlanten:)

Det är fortfarande många förberedelser som behöver göras. Projektet kräver allt mer arbete ju närmare avresa vi kommer. Vi har efter mycket funderande slutligen bestämt att sälja vårt hus, vilket i sin tur krävt en hel del förberedelser . Entré

O boy vad grejer man har samlat på sig genom åren! Conny sliter nu dygnet runt med att sortera, sälja och kasta. Min Pappa och Connys föräldrar – Göran och Lillemor, har varit snälla och hjälpt oss så mycket dem bara har kunnat. Trots det har hela grejen med att hantera alla förberedelser för världsomseglingen ibland känts övermäktiga men tanken på äventyret håller oss uppe när vi är trötta.

Ultimo har också behövt fixas, bl a har vi skurat färskvattentanken eftersom man kunde se avlagringar på insida tankväggen när man lyste ner i tanken. Det var också en rekommendation av Olivier, besiktningsmannen.

bild (002)

 

 

Nästa sak som behövde fixas var värmaren. Vi har hela tiden haft problem med att få värmaren att fungera. Så fort vi kom hem till Sverige lät vi renovera Webaston på 5,5 Kw och har nu också kompletterat med ett separat värmesystem på 4 Kw för vår akterkabin. Det gör att orginalvärmaren får mindre yta att värma vilket snabbt gav resultat och vi fick en varm och skön båt. Vi kan dessutom köra AC anläggningen på värme om vi vill, så nu är det väl tusan om vi skulle behöva frysa.

 

 

 

Värmen fixades av Peter Angberg på Seal Comfort AB på Lidingövarvet. Snabb, proffsig och supertrevlig i alla sina kontakter. Dessutom hade han med sig sin trevliga kollega Gunnar som berikade oss med historier om sitt liv till havs. Vi kan verkligen ge dessa killar våra varmaste rekommendationer

IMG_0004

 

 

 

 

 

 

 

Nästa sak på tur att fixa, är att lämna in livflotten för ompackning och vår säkerhetsutrustning för omprogrammering av MMSI. Dock måste vi avvakta skeppsregistrets inmätning som vi hoppas ska göras inom närmsta veckorna. Även brandsläckarna behöver kontrolleras.

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skepp ohoj, nu är ARC bokad

  1. Håller tummarna att allt går bra med husförsäljningen ? och vad kul att ni bokat ARC, vi kanske också gör det, men vi vet inte om vi ska över i år eller nästa ännu ? ha det så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.