Dagarna i Gib forts…

Nu har rapporten från Ultimos besiktning kommit och det finns ett par saker som Olivier rekommenderar oss att åtgärda såsom byte av vattenpump (det följde med en ny), byte av dieselfilter och några andra småsaker. Utmaningen för Conny är att han hur mycket verktyg som helst hemma men inga ombord. Vi pratar återigen med killarna på Sheppards och får ett tips om en kille som heter James, han kan säkert hjälpa oss. Jag ringer James som visar sig bo på en båt i hamnen och som lovar att komma över dagen efter. Väl på plats sysselsätter vi honom i nästan två fulla dagar med allt från byte av vattenpump, byte av dieselfilter till översättning av manualen till nya induktionshällen som är på franska. Han är precis som alla andra vi träffat här i Gib, en supertrevlig kille. Han berättar att han tidigare arbetade som systemtekniker på BBC och ans fru är grafisk designer men att dem tröttnade på ekorrhjulet, hoppade av och nu lever ombord för att nästa år segla i väg. James bjuder med oss till en pub i hamnen där alla likasinnade träffas varje dag vid 17.00 för en öl efter jobbet innan var och en går ombord hos sig. Det visar sig att det är ganska många som valt den här livsstilen och alla verkar ytterst lyckliga över att vara där de är i livet.

James fixade det mesta som behövde servas

IMG_1382[1]

 

James och Conny fixar med det som behöver åtgärdas innan vi ger oss av…

 

 

 

 

 

 

 

Conny och jag har diskuterat fram och tillbaka ett par dagar och bestämt av vi ska ta med en skipper på resan till Sverige. Jag kontaktade skipper4u i England och Sarah hittade en lämplig skipper inom ett dygn. Ett par dagar senare klev John van Dorp ombord och vi kunde äntligen kasta loss från Gibraltar och styra ut i sundet in till Atlanten.

Bunkring innan avfärd

Bunkring innan avfärd

Sista kvällen i Gib

Sista kvällen i Gib

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.