På väg mot Malaga & pappa mönstrar av

Dag 4 (2015-08-02)

Vi vaknar utsövda och efter en stadig frukost är vi beredda att ta oss an seglingen igen. Det ska blåsa mellan 15-25 knop men den här gången från rätt håll! En kraftig slör skjuter Ultimo i baken så hon flyger fram mellan 9-10 knop. Siktet är inställt på Porto del Este och vi beräknas vara framme på 8 timmar. En lagom dagsetapp efter den omskakande upplevelsen natten före.

Vi har bestämt att vi seglar så långt vi hinner istället för att stressa.  Marina del Este visar sig vara en charmig men ack så dyr hamn. Vi blundar för detta eftersom vi inte segla en natt till vilket skulle behövas om vi skulle nå Malaga. Vi äter en god middag i den lilla hamnen och sover gott

Ultimo i Marina del Este

Ultimo i Marina del Este

Marina del Este

Marina del Este

 

 

 

 

Dag 5 (2015-08-03)

Nästa morgon ger vi oss av direkt efter frukost, vi har ca 40 distanser till Malaga. Vi använder ”järngenuan” eftersom det är bleke. Solen steker och det är otroligt hett. Det slår mig plötsligt att vi inte badat sen vi kom till Spanien. Hemma badar jag varje dag men här, trots den nästan olidliga hettan, har vi inte badat alls.

DSC_0181

 

 

 

 

 

 

 

När vi ska runda hamninloppet in till Real Club Malga hoppar plötsligt en delfin högt över vattenytan, vrider sig och tittar på oss. En hel flock flasknosdelfiner kommer simmande och det känns jätteroligt att Pappa får se delfinerna eftersom det är dags för honom att mönstra av i morgon.

Dags för Pappa att mönstra av

Dags för Pappa att mönstra av

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.