Ensamma på väg mot Gibraltar

Dag 6-7

Klockan 09.00 kommer pappas taxi och hämtar honom för färd till flygplatsen. När vi blir själva lägger vi ut en lagom distans från Mala ner till Fuengirola, kastar loss och sätter segel. Det verkar som vi måste brottas med ständig motvind så också denna dag och vi seglar ett par timmar men väljer sen när vinden mojnar att knuffa på med motorn. Vi har tur för det finns bara en plats för en båt av vår storlek i marinan och den lyckas vi få ta. Vi har försökt att både ropa upp och ringa marinan för att förboka plats men det finns ingen som svarat. Det är ganska vanligt, upptäcker vi, att hamnarna inte svarar om man inte talar spanska. Väl på plats återupplever vi gamla minne genom att gå till vår favorit restaurang ”Meson de Bravo” som ligger på Calle Francisco Cano.

DSC_0227DSC_0211

Dem har helt suveränt kött och god service. Vi äter, njuter och strosar sen tillbaka till båten fascinerade av folklivet. På barnens tivoli är det full rulle trots att klockan passerat midnatt och både barn och vuxna roar sig friskt.

Nästa morgon är kursen inställd på Gibraltar. Vi sätter segel men inte till stor nytta. Solen gassar och det är totalt stiltje. Den stora utmaningen visar sig vara att trassla sig ut från Fuengirolas omfattande fiskezon. Trots att vi enligt sjökortet befinner oss i segelleden är det nät och bojar överallt. Jag tillbringar första timmen längst förut som utkik och så småningom är vi ute på fritt vatten.

Även i dag ser vi delfiner som korsar vår kurs, tyvärr simmar dem vidare mot andra mål och struntar i oss. Vi får ett sms av vår kompis Peter som undrar om vi har problem eftersom vi är kvar i Valencia!?? Vi inser att Ultimos AIS inte sänder. Vi förstår plötsligt varför kustbevakningen aldrig ropade upp oss på natten utanför Almeria – dem såg oss inte! Conny försöker på alla sätt att få igång sändningen men lyckas inte, vi bestämmer att det är det första vi ska åtgärda i Gib.

Vi får också ett tips av Peter att Kess och Anne lämnar Gibraltar just nu och vi försöker både ropa, ringa och maila men tyvärr helt utan resultat.

Efter bara 6 timmar tornar Gibraltar upp sig för över – vilken känsla det är att närma sig detta sägensomspunna ställe med egen båt

DSC_0266

DSC_0270

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.