Lazy Lady går ombord på Ultimo

Otroligt mycket har hänt sedan sist. Vi har nu kunnat förverkliga vår stora dröm och det precis såsom vi planerade för två år sedan. För ett par månader sedan såg vi S/Y Ultimo (Amel 54) till salu på nätet för första gången. Hon var maxutrustad och i ett omtalat bra skick. Vi vågade inte tro att vi skulle få möjlighet att titta på en båt som Ultimo och valde därför att inte kontakta mäklaren.

Ultimo

Ultimo

I början av juni föll många pusselbitar på plats och vi kontaktade Michel Carpentier för att se om vi kunde titta på Ultimo. Nu gick saker och ting i ett huj. Vi tittade på båten i början på juli och ställde då kravet att vi skulle få tillgång till Ultimo i slutet på juli. VI kom snabbt överens och Michel Carpentier gjorde ett fantastiskt jobb i samband med försäljningen. Han ställde upp på alla tänkbara sätt och utgjorde en riktig klippa för oss genom hela affären.

Den 24 juli var vi tillbaka i Valencia, för besiktning och slutligt avtal med säljarna. Michel hade ombesörjt besiktningsman, Olivier Batau som flög från La Rochelle. Besiktning är en kostsam historia och Michel rekommenderade oss att ta Olivier framför andra, kanske något billigare alternativ. Det visade sig vara en klok investering. Olivier gick igenom varenda bult, öppnade alla winschar, besiktigade masten, lyfte båten och allt som allt tog besiktningen ca 20 effektiva timmar.    

Besiktningsdags

Besiktningsdags

Olivier besiktigar  masten minutiöst noga

Olivier besiktigar masten minutiöst noga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade också den fantastiska turen att under provseglingen så small det till och storseglet kom farande ner. Det berodde på att ägarna inte förankrat storseglet korrekt. Nu fanns all expertis på plats och med gemensamma krafter och ett par timmars jobb så blev storen korrekt förankrad.

Arbete med storseglet

Arbete med storseglet

Jobb med storseglet

Jobb med storseglet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 27 juli skiljdes vi åt, ägarna for tillbaka mot Paris och Michel tog bilen till Hyeres. Nu var vi ensamma ombord på VÅR båt! Vilken känsla. Vi ägnade ett par dagar åt bunkring och fick god hjälp av pappa som flugit ner för att beskåda livsdrömmen. I morse klockan 07.45 ropade vi upp Harbor Master och anmälde vår avgång och några minuter senare var vi på väg ut på ett spegelblankt hav med kurs mot Cartagena, får se om vi hinner dit idag.

 

 

Conny i arbete

Conny i arbete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lazy Lady går ombord på Ultimo

  1. Jackline Magnsjö skriver:

    Hej
    Helt fantastiskt äntligen o hon är såååå fiiiiiinnnn så braaaa.
    Längtar efter er alla tre
    Kram j

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.