Carina

Jag föddes 1961 i Stockholm och växte upp de första åren hos mina morföräldrar.
Min Morfar älskade havet och jag kom tidigt i livet i kontakt med segling efter att han köpt sin första båt – en Vega. Snart hade hela storfamiljen börjat segla med olika båtmodeller, Magnifik Midget, Hurly 22:a som senare byttes ut till en Forgus 31 och en Ballad. Som barn hade jag en fantastiskt uppväxt ombord. Jag fick ta ansvar, lär mig segla själv och navigera. Jag fick höra många spännande historier när Farbror Björn – familjens egen kapten Haddock – kom hem efter sina otaliga resor på världshaven. Här någonstans föddes nog det första fröet till den mer äventyrliga sidan av mig samt en djup respekt och kärlek till havet.

IMG_1112[1]

Morfar, Mormor & jag någon gång sent -60 tal

När jag själv blev vuxen kom jag ifrån båtlivet då familj, företag och egen karriär tog fart. Drömmen slumrade men 2010 köpte Conny en 35 fots motorbåt som överraskning till mig för att testa om vi skulle trivas på sjön. De slumrande känslorna väcktes snabbt till liv. Motorbåt i all ära men jag saknade att segla – tystnaden och känslan av naturens starka kraft.
2013 åkte vi till Scottland och provseglade för att se om det skulle passa oss båda.
Nu är vi på väg mot det stora äventyret…

Det här inlägget postades i Crew. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Carina

  1. Lena Sköldberg skriver:

    Ska bli spännandeoch höra fortsättningen…..lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.