Tvivel, drömmar och målfokus

Novembermörkret sänker sig över oss, det är blött och småruggigt. Drömmen om att komma iväg känns oändligt långt borta. Tvivlen smyger sig på – tänk om vi inte kommer iväg, tänk om vi blir sjuka eller tänk om vi inte får ihop pengarna som krävs eller tänk om…

Det är lätt att förlora fokus och börja tvivla, vi har inte ens köpt båten ännu…Sen skärper vi oss och motar tillbaka alla tvivel till mörkret dem kom ifrån. Vi stämmer av mot projektplanen från 2013. Jodå vi ligger bra till, till och med lite före planen faktiskt. Motorbåten är såld, en av motorcyklarna är sålda (den andra ska säljas i vår), hemma har vi renoverat poolen och snart har vi byggt klart garaget utvändigt.

Vi har deltagit i Kryssarklubbens metrologikurs (bra, nyttig och rolig – rekommenderas)  och nu i november ska vi gå LRC (Long Range Cert) genom OSK, samt fräscha upp kunskaperna i GPS navigering (X-klubben) Bara i år har vi förutom ovan nämnda kurser också tagit Utsjöskepparen och Radarkurs.

Lite av självförtroendet kommer tillbaka när vi ser att vi följer vår plan mot målet. Planen är på 3 år och nu till jul har vi kommit halvvägs, det är klart vi fixar det!

För att boosta glöden i oss, går vi en kväll efter jobbet till Kartbutiken och inhandlar en stor världskarta. 1220 x 1750 mm, alltså jättestor – men fantastisk för planering. Kartan innehåller strömmar, vindar och man kan till och med se atollernas små städer. Dessutom finns alla flygplatser markerade – bra för alla vänner och anhöriga att veta vart dem kan mönstra på/av. Kartan monterades på en stor skiva och laminerades så nu kan vi rita och planera med whiteboardpennor utan att kartan skadas.

The world

När höstmörkret sänker sig kryper vi ofta upp i soffan med lite mat och vin för att ta del av andras drömmar och äventyr en stund- vad gjorde man innan youtube? Tala om att tanka energi…

Vadå tvivlar vi….?

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.