Utsjöskepparkurs ombord på Christopher Columbus V

Den 31 maj var det äntligen dags att stiga ombord på Norweigens flight DRY 4383 till Aten. Som vi hade längtat efter de här 10 dagarna! Vi landade på kvällen och tog en taxi till charmiga Hotell Hera, som ligger ett stenkast från Akropolis nya museum och gamla stan ”Plaka”. Här stannade vi i tre härliga dagar, utforskade antikens sevärdheter, strövade genom gamla stan, åt, drack och sov gott. Den 2 juni firade vi vår 30 åriga bröllopsdag med en fantastisk utsikt mot Akropolis.

Acropolis by night

Acropolis by night

Så var det äntligen dags att den 3 juni ta färjan från Pireus till Poros där vi skulle träffa Staffan, skeppare på Christopher Columbus och delägare i Alma Navigation. Fulla av förväntan steg vi av ”Flying Cat, med alldeles för mkt packning och kikade nyfiket mot de som väntade på kajen. Där mötte Peter, en man i sina bästa år, med vitt år och underfundigt leende. Han ansvarade för mathållningen ombord och nu guidade han oss fram längs kajen till Columbus och Staffan.

094  Ombord på Columbus

Ombord på Columbus

Efter att vi stuvat in oss i en av akterhytterna tog Staffan och Peter med oss till Ocean, en av restaurangerna längs den långa kajen i Poros och vi fick i oss en god middag innan vi fulla av förväntan kröp till kojs denna första kväll ombord. På  morgonen hade vi säkerhetsgenomgång och Staffan inledde första utbildningsdagen med att gå igenom valet av långfärdsbåten och vi presenterade och argumenterade för Amel 54 som är vårt val av båt. Därefter satte vi segel och fick en härlig segling på dryga 28M där vi bl a såg hoppande svärdfisk.

117    151    Bästa klassrummet i världen

Bästa klassrummet i världen

Vår vecka blev fantastisk, vi seglade, hade lektioner under gång där vi la kurser, beräknade strömmar (strömtrianglar), räknade  på tidvatten med mera. Staffan med sin långa erfarenhet och sitt pedagogiska sätt gjorde lektionerna lättfattliga och roliga. Vi hade ett härligt väder och båten var mycket trevlig att segla. Vi kan verkligen rekommendera Alma Navigation till andra som vill kombinera kunskap med en härlig upplevelse till sjöss.

 

Det här inlägget postades i Förberedelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.