Planen

Projektplanen skulle komma att innehålla flera olika delar

  • Ekonomi
  • Kompetensutveckling
  • Actionlista

Som ett led i kompetensutvecklingen gjorde vi upp en lista med föreningar som vi borde gå med i bl a kryssarklubben och OSK Oceanseglingsklubben. Vi behövde också bygga vidare på våra nautiska färdigheter och en lista på kurser och utbildningar kom därför att utgöra basen i kompetensutvecklingen.

  • Kustskepparen
  • VHF
  • Radarintyg
  • Utsjöskepparen med kanalintyg
  • Metrologi
  • Sjukvård

Dessutom behöver vi komplettera med praktisk seglingserfarenhet.

Hösten 2013 anmälde vi oss till Kustskepparintyget och överraskade Leif (Leif hade vi seglat med i Scottland se ”Drömmar blir till”) som var lärare på Medborgarskolan i Stockholm. Vilken bra kurs och vilken fantastisk grupp vi hamnade i. Redan första lektionen kändes det som att vi känt varandra sedan tidigare och den känslan kom att fördjupas under terminen som gick. Vi hade bl a lektion i bogserbåten LEO, som ägdes utav 2 av kurskamraterna och vid en annan lektion hade en av deltagarna, en lite äldre man, med sig kaffe och hembakat fikabröd och han dukade upp med duk och levande ljus! Vilket supergäng – vi glömmer er aldrig! I november tentade vi av kustskepparen och alla i gruppen blev godkända. Stort tack till dig Leif!

Carina tog VHF certifikat genom e-navigation sommaren 2013, vilket visade sig vara en jättebra form för den här typen av utbildning, under våren 2014 är det Connys tur att läsa in VHF.

Radarintyg kommer vi att ta med start mars 2014 också den kursen tar vi genom  Medborgarskolan. Det finns fler anledningar till att vi nu väljer Medborgarskolan…självfallet är dem en utmärkt utbildningsorganisation men dem ligger också bra till i Stockholm på Hagagatan. Vi har under hösten hittat flera jättemysiga lokalkrogar i kvarteren runt kurslokalen och de här kvällarna förenar vi nytta med nöje genom att först äta en god bit mat för att sedan insupa navigationskunskap i ett par timmar. Det har blivit riktig kvalitetstid för oss två.

Nästa steg är att vi i juni 2014 ska mönstra på Columbus, en ketchriggad seglare, för en veckas utsjöskepparkurs varvat med segling  mellan de grekiska öarna utanför Pireus. Behöver jag säga att vi läääängtar:)

Columbus

Columbus

Det här inlägget postades i Planering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.